SENSE OF ART

SEMUA ORANG BOLEH BELI KAMERA ,
TAPI TAK SEMUA ORANG BOLEH JADI PHOTOGRAPHER YANG BAEK.

SEMUA ORANG MAMPU JADI SEORANG PHOTOGRAPHER ,
TAPI TAK SEMUA MAMPU HASILKAN IMEJ YANG TERBAEK.

IMEJ YANG ADA SENTUHAN NILAI SENI
" SENSE OF ART ... "

OLEH : YAMAN IBRAHIM

Pages

GILA LENSA GILA FOTO

My photo
taiping, perak, Malaysia
email : nizanpictures@gmail.com Phone No : 0175640074 / 0136716961

Sunday, May 22, 2011

NATIONAL PARK PENANG & SUNSET - BT.FERRINGHI

Assalammualaikum...
SABTU , 21 MAY 2011 , aku dapat panggilan seawal 8:30 pgi dari seorang SAHABAT...
kawan aku tu macam tau2 ja aku nk MC...hari tu...hahahaha.....
kawan aku call nk ajak aku p main ATV kat BATU KURAU....
masa dok lepak kat umah aku...sembang2...smbl dok layan PI MAI PI MAI TANG TU...
member aku ubah fikiran...ajak p PENANG plak....aku on ja...( ikut ang la der )
dengan menaiki kereta MINI berwarna PURPLE BLACK ( kot ) hak milik HANIP...
kami menerjah HIGHWAY...dengan kelajuan 100 KM/J...jangan melebihi had laju der...hahaha
nie la rupa si hanip
'
'

Dalam kereta dia ni dok bising lapaq2...
sampai PENANG dia ajak aku p makan kat kedai MAMAK...( ikut ang la der...ayt biasa)
 sampai la kat kawasan restoran tu (TAJJUDIN )....
brapa kali dok pusing cari PARKING....
sanggup dia pusing berkali2 cari parking utk makan kat kedai tu...kalau aku mintak maaf la der...
parking da dapat...masuk dalam restoran xdak tempat duduk plak....adoyaaiiii...
berdiri la dok tggu tempat kosong...
ORDER - TEH O AIS LIMAU , LIMAU AIS , KARI KEPALA IKAN , SAYUR ,
AYAM MASAK ( tak tau...aku da lupa nama masakan tu )..hahaha
aku yang tak suka  makan nasi kat mamak nie pun try la.....slalu aku p kedai mamak
lepak minum ja....sbb aku tak suka kari mamak nie...byk sgt reba2 dlm kari tu....
tapi kari kat situ lain...aku suka ayam dia...kuah dia mmg best....hehehe...

Da habis mkn keluar dri kedai tu ja...mmg satu rasa kekenyangan yg teramat sgt...
mengantuk ja rasa...MOOD SHOOT DA HILANG....adoyaaiii...( tu la aku ckp jgn mkn ) hahaha

Dengan MINI kami nak teruskan perjalanan ke NATIONAL PARK PENANG...
sebelum ke sana...dia p ambk AWEX dia dulu kat GELUGUR / GELUGOQ
dalam perjalanan p ambik awex dia...time mmg rasa nk tidoq...mata dok nampak tilam ja....huhuhu
( penangan nasi kandaq....adoaiii...masa tu mmg xda mood nk shoot )
nie awex dia..ERNA (kot) / CHUCHUBELO HANIF....(nama org puteh dia kot..haha)
memang mesra alam btol..kalah DJ RADIO....sempoi lah....
'
'
maaf muka tak nmpak

Perjalanan kami terus ke national park penang....
masa dalam perjalanan si chuchubelo ni tidoq kat blakang..tak pa la...
tengah best layan perasaan dengaq lagu...awek hanip ni boleh plak wat lawak....
APA REAKSI KORANG 
'
kalau tetiba ja korang nampak org yg tengah tidoq bgun mcm UNDERTAKER....
pastu merepak apa ntah....aku punya la TERKEJUT!!!...ingt dia dok ngingau siang2 hari...
kasi suspen btol la...hahahahahahahaha...( aku hbskan cepat...xlama smp la national park)

mood shoot masih tak da...pekena ABC + LAKSA yg tak sedap kat situ lg la menmbah 
KETIADAAN MOOD.....

korang tgk la hasilnya
'
'




DARI NATIONAL PARK KE BTU.FERRINGHI
kat btu ferringi ni aku cuma shoot SUNSET ja....
foto foto nya
'
'
SETTING
CANON 550D 
S.SPEED - 1/1000s
APERTURE - f/10
ISO 100
'
'






NIKMATILAH KEINDAHAN ALAM CIPTAAN-NYA

PENANG 
VIEW - QUEENSBAY CAR PARK

2 comments:

  1. LAYAN CIK EPAL....HEHEHE..TEMPAT KELAHIRAN KU...TAK DIBESARKAN DI PENANG JE.....HEHEHE

    ReplyDelete